Houd je goede voornemens vast met naar de sportschool gaan

Massa's mensen hebben elk nieuw jaar weer goede voornemens. En de meeste voornemens sneuvelen al in de eerste weken. Niet meer roken, niet meer drinken, gezonder eten en naar de sportschool gaan om aan je conditie te werken. Dat is waar dit artikel overgaat, de sportschool en waar je op moet letten als je besluit om een abonnement af te sluiten. Je wilt natuurlijk wel naar een sportschool gaan waar je daadwerkelijk ook echt naar toe gaat.

Kies je voor een basic sportschool of luxe sportschool?

Als je op zoek gaat naar een sportschool dan heb je in principe twee keuzes. Ten eerste heb je de budgetsportschool. Daar staan er fitnessapparaten voor je klaar om te gebruiken, maar dat is het dan ook wel. Daartegenover staat de superluxe sportschool die allerlei extra faciliteiten aanbiedt. Dan kun je denken aan sauna’s, ruime kleedkamers, kinderopvang en voedingsadviezen. Ga voordat je besluit om eerst na wat je kwijt kunt aan een sportschool en wat je daar wil gaan doen. Dat scheelt al een hoop en vallen er veel sportscholen af. Ko fighting fitness is een sportschool die zeer aan te raden is.

Let op de afstand van werk of huis naar sportschool

Uit onderzoek blijkt dat sporters die naar de sportschool gaan zo’n 6,4 kilometer afstand is van huis. Is die afstand groter dan rond de 6 kilometer dan neigen mensen minder naar de sportschool te gaan. Ook uit onderzoek blijkt dat bij een luxe sportschool mensen eerder bereid waren om langer te reizen dan bij een minder luxe sportschool.

Wat zijn de openingstijden van een sportschool?

Een puntje om rekening mee te houden is of de sportschool waar je wilt sporten wel open is op tijden wanneer jij kan. Ben je een vroege vogel en wilt om 7 uur in de sportschool staan dan moet je wel even controleren of dat mogelijk is bij de sportschool waar je wilt gaan sporten. Check ook gelijk of in het weekend de sportscholen op zijn, want dat is niet bij alle sportscholen namelijk het geval. Een goede keuze voor een sportschool is sportschool Loosduinen.

Volg altijd eerst een proefles

Je bent in het begin van het nieuwe jaar erg enthousiast om te gaan sporten, maar advies is om te wachten met het afsluiten van een jaarabonnement. Ga eerst voor enkele proeflessen en kijk of het ook echt wat voor je is, dat sporten in een sportschool. Daarnaast kun je goed ervaren hoe het zit met de hygiëne en/of de sportschool goede faciliteiten aanbiedt die je wenst.

You may also like