Site pictogram Sportartikelen – online.nl

Een elektrische fiets of toch een gewone?

elektrische fiets

Heb je weleens op een elektrische fiets gereden? Het is net alsof je fietst met de wind in je rug! Door de trapondersteuning van de elektrische fiets, fiets je altijd de goede kant op. In tegenstelling tot de traditionele fiets: dan is fietsen tegen de wind in ook echt geen plezierig ritje. Vooral voor mensen die wat vaker de auto zouden willen laten staan is de e-bike een super goed alternatief.

Lange en korte stukken

Om voor lange stukken (en eigenlijk ook wel de korte stukken) de fiets te pakken is toch niet zo heel aantrekkelijk. Met een elektrische fiets wordt dat echter een stuk minder intimiderend. Het lijkt in het eerste opzicht niet erg bevorderlijk om een elektrische fiets te rijden in plaats van een normale fiets, maar niets is minder waar. Doordat het met een e-bike vele malen minder indrukwekkend is om op de fiets te springen, zal je dit ook automatisch vaker doen. En dat scheelt! Je laat op deze manier sowieso al vaker de auto staan, wat beter is voor het milieu. Bovendien kom je meer buiten en doe je zelf nog een groot deel van het trapwerk.

Laat die auto lekker staan!

De auto kun je dus vaker laten staan, maar hoe zit het dan met de aandrijving van de fiets? De e-bike wordt aangedreven door een elektrische motor, welke op haar beurt weer wordt aangedreven door een accu. De elektrische fiets verbruikt dus weinig brandstof en heeft overigens een behoorlijk actieradius. Je kunt gemiddeld 80 kilometer reizen op een volle accu, voordat je weer hoeft op te laden. Er zijn overigens behoorlijk wat laadpunten voor elektrische motoren tegenwoordig, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken wanneer je op een elektrische fiets rijdt. Beter voor het milieu én de portemonnee.

Welke elektrische fiets is de juiste?

Er zijn enorm veel verkooppunten voor elektrische fietsen, dus kan het lastig zijn om de juiste te vinden die helemaal aansluit op jouw wensen. Maar geen paniek! Hier alvast wat tips. Let altijd goed op wat voor elektrische fiets je koopt. Er zijn herenfietsen en damesfietsen, maar ook transportfietsen en mamafietsen. Die laatste twee bieden additionele steun op plekken waar je extra gewicht draagt, zoals een kind of een tas vol boodschappen. Let bovendien ook goed op de plek waar de motor is bevestigd: dit heeft invloed op de aandrijving van de fiets. Verder is natuurlijk de juiste kleur belangrijk, evenals een stevig frame en een goede prijs!

Mobiele versie afsluiten