Een wetsuit om comfortabel te watersporten

wetsuit plaatje

Als je een fanatieke watersporten bent dan wil je dat zoveel mogelijk in het jaar doen. In februari en oktober wordt dat best wel al een uitdaging gezien de temperaturen die dan lager zijn. Een wetsuit biedt daarbij uitkomst. Een wetsuit is gemaakt van Neopreen. Dit is een speciaal materiaal die ervoor zorgt dat je lichaam op lichaamstemperatuur blijft. Dit komt doordat er een klein laagje water tussen het neopreen en de huid komt. Dit laagje heeft een isolerende werking en zorgt ervoor dat je lichaam niet afkoelt. Toch moet je bij de aanschaf van een wetsuit op een aantal zaken letten. Niet ieder suit is geschikt om bij hele lage temperaturen te gebruiken. Daarom neem ik je in dit blog graag mee in waar je op moet letten zodat je weloverwogen je keuze kan maken bij de aanschaf.

Welk wetsuit voor welk jaargetijde

Zoals ik hierboven al aangaf is niet ieder wetsuit geschikt voor lagere temperaturen. De fanatieke zeilers willen graag zo vroeg mogelijk in het seizoen beginnen en zolang mogelijk in het seizoen doorzeilen. Een kwalitatief goed wetsuit is daarbij van essentieel belang. Een merk wat ik aanraad om als eerste naar te kijken is Magic Marine. Magic Marine maakt veel zeilkleding voor de fanatieke wedstrijdzeiler. Vaak in samenwerking met zeilers innoveren ze veel waardoor ze kwalitatief heel hoogwaardige producten hebben. Zo hebben ze ook wetsuits die geschikt zijn voor lagere temperaturen. Een lijn die hier bij uitstek geschikt voor is is de ultimate. Dit wetsuit is een zogenaamd fullsuit. Dat betekent lange mouwen en lange benen en is geschikt voor koudere temperaturen. Naast dat is het echt voor zeilen geschikt omdat de delen die bij het zeilen veel belast worden verstevigd zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de zitgedeeltes en de gedeeltes bij de schenen verstevigd. Waarom bij de schenen zou je zeggen? Met meer wind moet je vaak hangen in een eenmansklasse zeilboot. Dit houdt in met je voeten in een hangband met je billen overboord hangen om de boot recht te houden. De schenen van je wetsuit worden hierdoor zwaarder belast.

Een wetsuit in de zomer

In de zomer is een hierboven benoemd wetsuit veel te warm. Hiervoor is er een zogenaamde shorty. Deze heeft korte mouwen en korte pijpen, zodat deze wat luchtiger is. Het materiaal is ook wat dunner en dus wat minder warm. Bij uitstek geschikt voor temperaturen boven de 22 graden.

Continue Reading

Een tent huren voor je sportieve vakantie

Tent huren

Wanneer je een leuke, sportieve vakantie gepland hebt, dan wil je natuurlijk ook in de natuur slapen. Dat lukt wat lastig als je de vouwwagen of caravan van je ouders met je mee moet slepen. Een tent huren is dan de perfecte oplossing. Wanneer je een tent gaat huren, kan je zelf kiezen wat voor tent. Als je gaat wandelen is het wel fijn als je de tent zelf gemakkelijk kunt dragen. Een tent huren kan in alle soorten en maten. Van partytenten voor échte feesten tot kleine tentjes voor een nachtje slapen.
Tent huren

Een tent huren voor je fietsvakantie

Wanneer je lekker op de fiets Nederland gaat doorkruisen dan is een tent huren een goed idee. Want de bungalowtent die je nog op zolder hebt liggen past echt niet achterop de fiets. Een kleine tent huren hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Het voordeel van een kleine tent is dat je ‘m snel hebt opgezet, snel weer hebt afgebroken en dat deze gemakkelijk achterop je fiets past. Zeker wanneer je er bij het inpakken van je tassen goed om denkt dat je geen andere grote spullen meeneemt.

Een tent huren voor een gezinsvakantie

Als je voor het eerst met je gezin wilt kamperen, dan wil je wel zeker weten dat het bij je past voor je zelf een tent aanschaft. Zo’n tent is namelijk nog best duur en het zou zonde zijn als deze op zolder of in de kelder belandt. Een tent huren is dan een goed idee. Jij en je gezin kunnen echt ervaren wat kamperen allemaal inhoudt en zo besluiten of je een tent wilt aanschaffen. Een extra voordeel van een tent huren is dat je deze na je vakantie weer inlevert. Zo gaat er geen opbergruimte verloren. Zeker wanneer je wat kleiner woont is dat slim om in de gaten te houden.

Een tent huren voor een groep

Wanneer je een overnachting organiseert voor de kinderen van de voetbal of de scouting, dan is het wel zo leuk als je met z’n allen in een tent kunt slapen (en keten!). Je kunt dan een grote tent huren, zo een die lijkt op een legertent. Als je deze opzet op het voetbalveld is het wel slim om er ook een houten vloer bij de huren. Zo ligt niemand in de prut en blijft het veld mooi en te gebruiken. Deze tenten worden over het algemeen voor je opgezet en afgebroken.

Continue Reading

Een elektrische fiets of toch een gewone?

elektrische fiets

Heb je weleens op een elektrische fiets gereden? Het is net alsof je fietst met de wind in je rug! Door de trapondersteuning van de elektrische fiets, fiets je altijd de goede kant op. In tegenstelling tot de traditionele fiets: dan is fietsen tegen de wind in ook echt geen plezierig ritje. Vooral voor mensen die wat vaker de auto zouden willen laten staan is de e-bike een super goed alternatief.

Lange en korte stukken

Om voor lange stukken (en eigenlijk ook wel de korte stukken) de fiets te pakken is toch niet zo heel aantrekkelijk. Met een elektrische fiets wordt dat echter een stuk minder intimiderend. Het lijkt in het eerste opzicht niet erg bevorderlijk om een elektrische fiets te rijden in plaats van een normale fiets, maar niets is minder waar. Doordat het met een e-bike vele malen minder indrukwekkend is om op de fiets te springen, zal je dit ook automatisch vaker doen. En dat scheelt! Je laat op deze manier sowieso al vaker de auto staan, wat beter is voor het milieu. Bovendien kom je meer buiten en doe je zelf nog een groot deel van het trapwerk.

Laat die auto lekker staan!

De auto kun je dus vaker laten staan, maar hoe zit het dan met de aandrijving van de fiets? De e-bike wordt aangedreven door een elektrische motor, welke op haar beurt weer wordt aangedreven door een accu. De elektrische fiets verbruikt dus weinig brandstof en heeft overigens een behoorlijk actieradius. Je kunt gemiddeld 80 kilometer reizen op een volle accu, voordat je weer hoeft op te laden. Er zijn overigens behoorlijk wat laadpunten voor elektrische motoren tegenwoordig, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken wanneer je op een elektrische fiets rijdt. Beter voor het milieu én de portemonnee.

Welke elektrische fiets is de juiste?

Er zijn enorm veel verkooppunten voor elektrische fietsen, dus kan het lastig zijn om de juiste te vinden die helemaal aansluit op jouw wensen. Maar geen paniek! Hier alvast wat tips. Let altijd goed op wat voor elektrische fiets je koopt. Er zijn herenfietsen en damesfietsen, maar ook transportfietsen en mamafietsen. Die laatste twee bieden additionele steun op plekken waar je extra gewicht draagt, zoals een kind of een tas vol boodschappen. Let bovendien ook goed op de plek waar de motor is bevestigd: dit heeft invloed op de aandrijving van de fiets. Verder is natuurlijk de juiste kleur belangrijk, evenals een stevig frame en een goede prijs!

Continue Reading

Sportschool Alphen aan den rijn

sportschool alphen aan den rijn

Ben je  nog niet opzoek naar een sportschool bij jou in de buurt dan is nu de ideale tijd om er naar opzoek te gaan. Het jaar is bijna om! Om er zeker van te zijn dat jij je echt aan je voornemen zult houden is het handig om je meteen in te schrijven bij een sportschool Alphen aan den Rijn. Zo heb je de stap om per maand te gaan betalen al gezet en dwing je jezelf om te gaan sporten. (in de praktijk komt het zelfs dan nog voor dat men niet daadwerkelijk gaat sporten).

Zoeken naar een sportschool in Alphen den Rijn

Ga je sporten in het nieuwe jaar dan moet je een sportschool vinden. Het zoeken naar een sportschool in Alphen aan den rijn is niet moeilijk. Je kunt online zoeken naar een sportschool die goed bij je past. Als je gaat zoeken naar een sportschool in Alphen aan den Rijn dan is het handig om  wel te letten op de mogelijkheden. Elke sportschool biedt wel dezelfde fitness faciliteiten aan, maar de lessen verschillen. Wil je groepslessen volgen kijk je bij alle sportscholen naar de lessen worden die worden gegeven. Vervolgens kijk je of deze bij je passen voordat jij je gaat inschrijven.

De sportschool in Alphen aan den Rijn op de ideale locatie

Een sportschool in Alphen aan den Rijn zit op de ideale locatie als deze niet ver van je woon en werkplaats ligt. Als je sportschool op je dagelijkse route zit is het makkelijker om er even heen te gaan. Ben jij iemand die zich meestal niet aan zijn voornemens houdt? Probeer dan om je zo snel mogelijk in te schrijven voor een lidmaatschap. Wie weet is je voornemen voor het aankomende jaar makkelijker te behalen dan je denkt!

Andere gezonde voornemens

Behalve het feit dat sporten erg gezond voor je is, moet gezond eten ook niet vergeten worden. Door zowel van binnen als van buiten goed voor je lichaam te zorgen blijf je in topvorm. Wil jij je ook van binnen en buiten geweldig voelen in het aankomende jaar? Zorg er voor dat je genoeg eet, dat je gevarieerd eet en dat het niet teveel is. Veel mensen denken namelijk vaak dat sporten alleen al genoeg is. Sporten bij een sportschool in Alphen aan den Rijn betekent ook op je voeding letten. En ben jij al helemaal overgehaald om je gezonde voornemens door te zetten? Door je alleen al in te schrijven bij een sportschool in Alphen aan den Rijn heb je a een grote stap gezet.

Continue Reading